logo

 


Η ιστοσελίδα της Π.Ε. Ξάνθης είναι ενημερωμένη μέχρι

την Τετάρτη 15/01/2020


Για μεταφορά στον καινούργιο ιστότοπο πατήστε εδώ.

 

Ημερίδα «Η Ξάνθη των ανατολικών καπνών»

Εκτύπωση

Την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 διοργανώθηκε σε συνεργασία με τη Φιλοπρόοδη Ένωση Ξάνθης ημερίδα με θέμα «Η Ξάνθη των ανατολικών καπνών».

Στόχος της ημερίδας ήταν η δημοσιοποίηση του έργου και η συμμετοχή σε εθελοντικές ομάδες φίλων του μουσείου, που θα βοηθήσουν στην ολοκλήρωσή του και ειδικότερα στον εντοπισμό και συλλογή εκθεσιακού και αρχειακού υλικού  για το Μουσείο.  Το κτίριο που θα στεγασθεί το Μουσείο Καπνού Ξάνθης είναι ιδιοκτησίας της Περιφέρειας ΑΜΘ και από το 1992 έχει χαρακτηρισθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως έργο τέχνης και ιστορικά διατηρητέο μνημείο.

Το Μουσείο Καπνού θα έχει ως στόχο  την ανάδειξη της κοινωνικής, πολιτιστικής και οικονομικής ζωής της Ξάνθης και των ανθρώπων της, όπως αυτά συνδέονται με την καλλιέργεια, την παραγωγή, την επεξεργασία και την εμπορία του καπνού. Η λειτουργία του δεν θα έχει ως στόχο την απλή παρουσίαση εκθεσιακών τεκμηρίων, αλλά την αναζήτηση, πίσω από αυτά, ιστοριών που ζωντανεύουν και ενεργοποιούν τη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Ξάνθης και τη φαντασία των επισκεπτών της.

Στην ημερίδα  παρέστησαν εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Φώτη Καραλίδη, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, ο πρώην Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης , ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης και Πρόεδρος της ΣΕΚΕ Πάνος Ταρενίδης, η περιφερειακή σύμβουλος Τάνια Σερεφιά , ο περιφερειακός σύμβουλος Δημήτρης Χαιτίδης και η πρώην αντιινομάρχης και Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης Πέπη Στάντσιου .

th fex mouseio meleti th IMG 1542